şirketler eleman alımı için düğmeye bastı

şirketler eleman alımı için düğmeye bastıGönderen Mehmet Tosuner
İşte eleman alacak firmalar ve başvuru yöntemleri 2010 yılı istihdam planlarını hazırlayan şirketlerin çantasından 25 bin kişilik alım kararı çıktı. Bilişim, perakende, finans sektörleri yıla iddialı başlarken otomotiv ve ilaç daha temkinli yaklaşıyor. Ekonomik krizin yavaş yavaş etkisinin hafiflediği şu günlerde şirketler, eleman alımı için yeniden düğmeye bastı. Öyle ki bazı şirketler eleman alım ilanlarının başlığına "kriz bitti" ibaresini koymaktan çekinmiyor. Başta bilişim, finans, enerji, çağrı merkezi, telekomünikasyon, perakende ve sigortacılık olmak üzere pek çok sektör, 2010 yılı istihdam planlarını hazırladı. Türkiye'de Foxconn'la birlikte PC yatırımına hazırlanan ve 2010 sonuna kadar 2 bin kişiye ek istihdam sağlamayı planlayan HP; Zorlu Center projesinin tamamlanma sürecinde tam üç bin kişi istihdam edecek Zorlu Holding; çalışan sayısını 2009 sonuna kadar 3 bin 338'den 4 bin 300'e çıkartmayı hedefleyen Esas Holding umut verici örneklerden sadece birkaçı. 2010 sonuna kadar 12 bin kişiye iş yaratacak olan Migros ve yaklaşık bin kişilik alım yapması beklenen Teknosa ise perakende sektörünün istihdam alanında parlayan yıldızlarından.
Tekstildeki faaliyetlerini azaltan Sönmez Holding ise bu yıl enerji, çimento ve turizmde yapacağı 215 milyon dolarlık yeni yatırımlarla adından söz ettirecek. Sönmez Holding yeni yatırımlarıyla bin kişiyi daha istihdam edeceğini açıkladı. 2009 sonuna kadar özellikle yeni başlayacak projelerde -mevcut kadrolara ek olarak- en az 2 bin 500 yeni eleman alacak Ağaoğlu ve bu yılki alımların yüzde 40'ını beyaz yakalıların oluşturacağı Yıldız Holding de krize inat alım yapan şirketler arasında.

Anadolu'da istihdam başlıyor...

Anadolu'daki istihdam faaliyetleri de bu yıl hız kesmeyecek. 2010 yılı sonuna kadar şube sayısını 200'e çıkarmayı hedefleyen Domino's Pizza, yeni şubelerin büyük kısmını Anadolu'da açacak. Dolayısıyla Anadolu'da da yeni istihdam fırsatları yaratılacak. Bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki yatırımlarıyla dikkat çeken Turkcell ise 2009 sonuna kadar Global Bilgi Çağrı Merkezi'nde bin kişiye iş imkanı vermeyi planlıyor.

Bu olumlu tabloya rağmen durgunluk içine giren sektörler de yok değil. Krizden en çok etkilenen otomotiv ve ilaç sektörleri, 2010 yılında daha temkinli bir büyüme izleyecek. Geçen yıl büyük çapta eleman çıkarılan otomotiv sektörü, krize rağmen devam ettirilen bazı stratejik yatırımlarının gerektirdiği kadar uzman alacak. Bu
sektörlerde devam eden projeler için gerekenler dışında bir istihdam hareketi beklenmiyor...

KİM NE KADAR ELEMAN ALACAK?

Uzun bir liste devamı aşağıdaki linkte

şirketler eleman alımı için düğmeye bastı

kaynak: sabah-işte insan

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

dc motor yönü değiştirme devresi

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme