esmak tan izlenimler

Esmak Makina imalatı-endüstri & otomasyon teknolojileri fuarı 1-4 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bende fuarı takip ettim ve izlenimlerimi görsellerle aktarmak istiyorum. Ekonomik krize rağmen firmaların büyük bir özveriyle fuara katılımları ve fuar ziyaretçilerine gösterdikleri ilgi güzeldi. Umarım her sene bu fuar büyüyerek devam eder. Dikkatimi çeken bazı konuları aşağıda görebilirsiniz.

Malum bu aralar herkesin dikkatini çeken güneşten elektrik enerjisi sistemleri bu fuarda da ilgi çekti. Aşağıda 110 wattlık bir solar panelinin fotoğrafı görülüyor. Bu panelin isteğe göre 12-24 veya 36 volt çıkışlarından dilediğinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca akü şarj regülatörü ve gerilim yükseltici invertör fotoğrafı da görülüyor.
solar güneş paneli
solar şarj regülatörü
Bir firma tarafından geliştirilen "parça hata önleme sistemi"de ilginç bir makinaydı. Seri imalat ile üretilen malzemeler için geliştirilen makina ile hatalı malzeme tespiti sensörlerle sağlanıyor ve hata durumunda parça makinadan dışarı atılıyor. Her parça için farklı bir kalıp hazırlamak gerektiğini de firma yetkilisi hatırlattı. Aşağıda makina çalışırken çekilmiş videosunu izleyebilirsiniz.


Asenkron motor üretimi yapan bir firmanın standında da bir redüktör ve asenkron motorun çalışırken kısa bir videosunu çektim. Aşağıda izleyebilirsiniz.



3 mm.ye kadar metal sac kesiminde kullanılabilen lazer kesme makinası ilede istenilen geometrik şekillerde kesimler yapılabiliyor. Dilenirse kesim yapmadan herhangi bir kelimeyi saca lazer ile kazıyarak yazabiliyorlar.

lazer kesme makinası

Bir firmanın asenkron motor kontrolü için hazırladığı çanta da ilginçti. İçindeki invertör ve ac motor ile müşterilerine sistemin küçük bir modelini hemen kurabiliyorlar.

invertör asenkron ac 3 fazlı motor

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme