usb'den hyper terminal ile pwm led ışık renk değiştirici



Bilgisayar bağlantısı olarak usb ve rs232 seçeneği mevcut. Devre üzerinde pic 18f2550'yi programlamak için pinler verilmiş. Basit bir programlayıcı ile programlanabilir. Eagle'da hazırlanmış baskı devre çizimleri (pdf olarak baskı devre mevcut), hex kodu malzeme listesi devre şeması ve ayrıntıları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Usb renk değiştirici download

alternatif link:

USB renk değiştirici download
Aşağıda proje dokümanlarından yaptığım çeviri ile bilgisayar bağlantısının nasıl sağlandığını anlatmaya çalıştım.
Devrenin bilgisayar ile bağlantısı:
Eğer devreyi yaptıysanız ve bilgisayar ile bağlantı kuracaksanız, devreyi doğru kurduğunuzdan ve kısadevre olmadığından emin olmanız gerekiyor. Aksi takdirde anakartınıza veya usb portlarınıza zarar verebilirsiniz. Projenin dokümanlarında ilk bağlantınızı işe yaramaz bir bilgisayarda yapın denmiş :) veya bir usb hub kullanmak öneriliyor.
Devre bilgisayara bağlandığında windows bir sürücü dosyası isteyecektir. Sürücü dosyası Mchpcdc.inf yukarıdaki download linkinde mevcut. Donanımımızı bu dosya ile windows'a tanıtıyoruz.
Daha sonra bir bağlantı noktası belirleyin. Başlat/ayarlar/denetim masası/sistem/donanım/aygıt yöneticisine girin. Bağlantı noktalarında yeni donanımın bir com bağlantı noktası olduğunu onaylayın. Terminal testi olarak bu port numarası kullanılacak.
USB bağlantısı testi:
Test için hyper terminal programı kullanılacaktır. Başlat/programlar/donatılar/iletişim/hyper terminal yolundan programı çalıştırabilirsiniz. Hyper terminal programında ayarlamalar yapmak gerekmiyor, çünkü proje dosyası içerisinde zaten hazır bir
terminal oturumu mevcut. (usb hyper terminal dosyası) Hyper terminal programını çalıştırdıktan sonra dosya/özellikler/bağlan belirlediğiniz portu seçin. Program sizden yeni bir bağlantı oluşturmanız için isim vermenizi isteyecektir. Bağlanacağınız portu belirtiniz ve tamam butonuna basınız. Daha sonra bağlantı hızını isterseniz değiştirebileceğiniz bağlantı noktası ayarları ekranı gelecektir. Ancak ayarları değiştirmenize gerek yok. USB sürücü dosyası arka planda herşeyi halledecektir.
Daha sonra dosya/özellikler/ayarlar seçin ve ASCII ayarlarını tıklayın. ASCII başlığı altındaki satır beslemesiyle satır sonu gönder ve yazılan karakterleri yerel yankılandır kutucuklarını işaretleyin. Tamama tıklayın. Şimdi cihazınıza bazı kodlar gönderebilirsiniz. Videoda bazı kodların gönderilmesi sonucu oluşturulan renkleri izleyebilirsiniz. Ayrıca
buraya tıklayarak renklerin rgb için ASCII kodlarını görebilirsiniz. Alıntı yapılan siteye buradan ulaşabilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

dc motor yönü değiştirme devresi

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme