crocodile technology 3d simulasyon programı

3D simulasyon programları arasında oldukça iyi olan Crocodile Technology ile elektronik mekanik ve elektrik düzeneklerini 3 boyutlu olarak hazırlayabilirsiniz. Program sol menüde contents (içindekiler), parts library (parça kütüphanesi), properties (özellikler) bölümlerinden oluşuyor.

Contents menüsü içeriği:
Başlangıç Bu kısımda örnek elektronik şemalar ve simule edilmiş şekillerinin yanısıra mekanik malzemelerinde 3D şekillerinide görebilirsiniz. Ayrıca programlamada kullanabileceğiniz akış diyagramları da oluşturabilirsiniz. Lojik kapılarla devreler kurabilir ve programa genel olarak göz atma fırsatı yakalarsınız.
Build a Buggy ve picaxe buggy menüsünde basit bir oyun arabasının oluşturulmuş hali örnek olarak verilmiş. (3D)
İntroductory electronics menüsünde elektroniği tanıtıcı malzeme bilgisi ve temel konulara yer verilmiş. (3D)
Amplfying ans switching circuits menüsünden basit amp. ve anahtarlama devrelerine 3D bakabilirsiniz.
Advanced circuits and IC's menüsünde osilatör, sayıcı (counter), ses, sıcaklık alarmı ve ac devre örneklerine bakabilirsiniz. (3D)
Logic and control menüsünde yangın alarmı, d tipi flip flop, logic kapı uygulamaları, trafik ışıkları, binary sayıcı ve diğer örneklere bakabilirsiniz. (3D)
PIC controls systems menüsünde çeşitli pic projelerinin akış diyagramlarının oluşturulması örneklerle anlatılmış.
Mechanisms menüsünde, bisiklet, dişliler, konik dişliler, motor yönü değiştirme, sıcaklık kontrollü motor devresi, jeneratör uygulaması örneği verilmiş. (3D)
Parts library menüsü içeriği:
Elektronik, programlama için akış diyagramı sembolleri ve mekanik malzeme sembollerine bu kısımda bakabilirsiniz. Ayrıca projelerinize ekleyebileceğiniz metin kutusu, resim, butonlar vb. özelliklerde mevcut.
Properties menüsünde seçtiğiniz herhangi bir malzeme için düzenlemeler yapabilirsiniz. (malzeme yönünü değiştirmek, açıklamalar)
Aşağıda programla oluşturulmuş 2 uygulama görülüyor.


Aşağıdaki linkten programın demo versiyonunu download edebilirsiniz. Crocodile technology aynı zamanda matematik, fizik, kimyadallarında da yazılımlar hazırlamış. Onları inceleme fırsatım olmadı ama download sayfasından dilerseniz indirip bakabilirsiniz.
Not: Demo versiyonda yukarıdaki anlatılan özellikler mevcut olmayabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

elektronik malzeme komponent karşılık online site