atmel89 serisi programlayıcı devresi



Devre şemasını büyük görmek için
resime tıklayınız ve açılan sayfadan resmi farklı kaydederek bilgisayarınızdan izleyiniz. Veya tarayıcınızın %100 olan görüntü oranını artırınız.

Atmel89 serisi mikrodenetleyicileri programlamak için geliştirilmiş bir devredir. Devre seri porttan çalışıyor. AT89C51 mikrodenetleyicisi ne yüklenen HEX dosyasıyla programlayıcı oluşturulmuş. Devre şemasında belirtildiğine göre AT89C52 veya AT89S52 mikrodenetleyiciler kullanılabiliyor. Seri portla iletişim MAX232 entegresi ile kurulmuş.

Programlayıcıdaki AT89C51 mikrodenetleyicisi yanlış anlamadıysam devre üzerinden programlanıyor. Daha sonra zif sokete taktığımız yeni 89 serisi mikrodenetleyicileri programlayabiliyoruz. 20 pinli işlemciler içinde zif soket mevcut. Devrenin fotoğrafında ise AT89s52 işlemcisi görülüyor.

Aşağıdaki linklerden devre için gerekli bütün dosyaları indirebilirsiniz. Alıntı yapılan İngilizce site adresini şu an için veremiyorum çünkü virüs programım sitede turuva atı olduğuna dair uyarı verdi. Aşağıdaki dosyalar kendi sitemde olduğu için güvenle yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki bütün dosyalar virüs ve spyware-malware taramasından geçirilip yüklenmiştir. Ancak siz yinede download yaptığınız dosyaları virüs taramasından geçiriniz...

Projenin bütün dosyalarını buradan indirebilirsiniz...

alternatif linkler:
Programlama işlemi için gerekli proload programı 510KB. download

Devredeki AT89C51 işlemcisini çalıştırabilmek için gerekli HEX dosyası 5 KB. download

Malzeme listesi (pdf formatında) 5 KB. download

Baskı devre çizimleri (pdf formatında) 145 KB. download

Programlayabildiği mikrodenetleyici listesi 66 KB. download

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

dc motor yönü değiştirme devresi

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme