ups kesintisiz güç kaynakları

Elektrikle çalışan cihazları (bilgisayarlar, elektronik cihazlar, bilgisayar ağlarında kullanılan sunucular vb.) elektrik kesintisi durumunda çalışmalarını sağlamak ve onları şebekedeki gerilim değişimlerinden korumak için kullanılan içerisinde akü buluna cihazlardır.


En basit anlatımla, 12 voltluk dc. Bir voltajı 220 volt seviyesine yükselten cihazlarda denilebilir. İnvertör, konvertör gibi isimlerde verilmektedir.
Kendi başına bir sistemin elektriğini sürekli karşılamak amacıyla değil, sadece gerekli olduğu anda kısa bir süre için elektrik kesildiğinde otomatik devreye girerler. Aslında jeneratörlerin en büyük yardımcıları olduğu da söylenebilir. Elektrik kesintisi durumunda jeneratörler 1 kaç dakika içerisinde devreye girerler. İşte bu aradaki zaman içinde ups sayesinde elektrikle çalışan cihazları güvenle kullanabiliriz.


On-line ve Off-line modelleri mevcuttur. On-line model sürekli besleme yapar, Off-line ise sadece elektrik kesintisinde çalışır. On-line modeller tercih edilmelidir. 200 wattan 300kilowata kadar güçte olan modelleri mevcuttur. İç yapısında düşük dc. Voltajı yüksek ac. Gerilime çeviren bir invertör bulunur. İnvertör trafo frekansı 20khz.dir. 3 fazlı ve tek fazlı modelleri mevcuttur.



Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

elektronik malzeme komponent karşılık online site