sıfırlama nedir

En basit anlatımıyla "adi" topraklama olarak isimlendirilebilir. Topraklama hattının hiç olmadığı yerlerde nötr ucunun toprak hattına bağlanmasıyla elde edilen topraklamadır. Tabiki bu yöntem hiçbir zaman gerçek topraklamanın yerini tutamaz. Ancak çok acil durumlarda, topraklama hattı çekilene kadar idare etmek amacıyla sıfırlama denilen bu yöntem uygulanabilir.
Bu işlem elektrik konusunda uzman bir kişi tarafından yapılmalıdır. Kontrol kalemiyle faz ve notr uçları ayırt edilebilir. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken nokta faz ve notr uçlarını karıştırmamaktır. Aksi takdirde elektriğe çarpılma tehlikesi olabilir.


Cihazlarınızı bağlayacağınız priz mutlaka 1. resimdeki gibi olmalıdır. Kullandığınız cihazların fişleride 2. resimde ki gibi olmalıdır. Yeşille isaretlenmiş yerler toprak kırmızı yerler ise faz veya notr olabilir.
ÖNEMLİ NOT: SIFIRLAMA İŞLEMİ YAPILMIŞ BİR HATTA NOTR HATTININ KOPMASI DURUMUNDA TESİSATA BAĞLI CİHAZLAR ÜZERİNDE TEHLİKELİ GERİLİM OLUŞUR. BİNA TESİSATINIZDA TOPRAKLAMA YOKSA MUTLAKA YAPTIRINIZ.

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

elektronik malzeme komponent karşılık online site