4 bilgisayarı birbirine bağlamak ağ oluşturmak

Hub kullanmadan 4 bilgisayarı birbirine bağlamak için yeterli miktarda cat-5 kablo, 4 adet RJ-45 jak ve Rj-45 sıkıştırma pensesi yeterlidir.
1. İŞLEM:
Kablomuzun 1 ucunu açıyoruz ve 8 damarlı kabloyu 4 lü 2 guruba ayırıyoruz.
1. gurup
Turuncu beyaz 1.pin
Turuncu 2.pin
Yeşil beyaz 3.pin
Yeşil 6.pine yerleştirip birinci RJ-45 jakı pense ile irtibatlandırıyoruz.

Şimdi sıra 2. guruba geldi.
2. gurup
Mavi 1.pin
Mavi beyaz 2. pin
Kahverengi beyaz 3. pin
Kahverengi 6. pine yerleştirip ikinci RJ-45 jakı pense ile irtibatlandırıyoruz.

Böylelikle kablomuzun 1 ucunda yukarıdaki şekilde hazırlanmış iki RJ-45 jaklı görünümü elde etmiş oluruz.
2.İŞLEM:
Kablomuzun diğer ucunu açıyoruz ve 8 damarlı kabloyu 4 lü 2 guruba ayırıyoruz.
1. gurup
Yeşil beyaz 1.pin
Yeşil 2.pin
Turuncu beyaz 3. pin
Turuncu 6. pine yerleştirip üçüncü RJ-45 jakı pense ile irtibatlandırıyoruz.

2. gurup
Kahverengi beyaz 1. pin
Kahverengi 2. pin
Mavi beyaz 3.pin
Mavi 6.pine yerleştirip dördüncü RJ-45 jakı pense ile irtibatlandırıyoruz.

SONUÇ:
Böylelikle 4 başlı bir cat-5 kablo ile 4 bilgisayarı birbirine hub kullanmadan bağlayabiliriz. Tabiî ki bütün bilgisayarlarda Ethernet kartı olması gerekiyor.

2 bilgisayarı birbirine bağlamak hakkında bilgiler için burayı 
tıklayınız...
3 bilgisayarı birbirine bağlamak hakkında bilgiler için burayı tıklayınız...<br /><span style="font-family:trebuchet ms;">Hub kullanmadan 4 bilgisayarı birbirine bağlamak için yeterli miktarda cat-5 kablo, 4 adet RJ-45 jak ve Rj-45 sıkıştırma pensesi yeterlidir.<br />1. İŞLEM:<br />Kablomuzun 1 ucunu açıyoruz ve 8 damarlı kabloyu 4 lü 2 guruba ayırıyoruz.<br />1. gurup<br />Turuncu beyaz 1.pin<br />Turuncu 2.pin<br />Yeşil beyaz 3.pin<br />Yeşil 6.pine yerleştirip birinci RJ-45 jakı pense ile irtibatlandırıyoruz.<br /><br />Şimdi sıra 2. guruba geldi.<br />2. gurup<br />Mavi 1.pin<br />Mavi beyaz 2. pin<br />Kahverengi beyaz 3. pin<br />Kahverengi 6. pine yerleştirip ikinci RJ-45 jakı pense ile irtibatlandırıyoruz.<br /><br />Böylelikle kablomuzun 1 ucunda yukarıdaki şekilde hazırlanmış iki RJ-45 jaklı görünümü elde etmiş oluruz.<br />2.İŞLEM:<br />Kablomuzun diğer ucunu açıyoruz ve 8 damarlı kabloyu 4 lü 2 guruba ayırıyoruz.<br />1. gurup<br />Yeşil beyaz 1.pin<br />Yeşil 2.pin<br />Turuncu beyaz 3. pin<br />Turuncu 6. pine yerleştirip üçüncü RJ-45 jakı pense ile irtibatlandırıyoruz.<br /><br />2. gurup<br />Kahverengi beyaz 1. pin<br />Kahverengi 2. pin<br />Mavi beyaz 3.pin<br />Mavi 6.pine yerleştirip dördüncü RJ-45 jakı pense ile irtibatlandırıyoruz.<br /><br />SONUÇ:<br />Böylelikle 4 başlı bir cat-5 kablo ile 4 bilgisayarı birbirine hub kullanmadan bağlayabiliriz. Tabiî ki bütün bilgisayarlarda Ethernet kartı olması gerekiyor.<br /><br />2 bilgisayarı birbirine bağlamak hakkında bilgiler için burayı </span><a href="http://elektroinfo.blogspot.com/2008/02/2-bilgisayarla-ag-olusturmak.html"><span style="font-family:trebuchet ms;">tıklayınız...</span></a><br /><span style="font-family:trebuchet ms;">3 bilgisayarı birbirine bağlamak hakkında bilgiler için burayı </span><a href="http://elektroinfo.blogspot.com/2008/02/3-bilgisayarla-ag-olusturmak.html"><span style="font-family:trebuchet ms;">tıklayınız...</span></a>

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

dc motor yönü değiştirme devresi

elektronik malzeme komponent karşılık online site